Unik madoplevelse med løfteborde

Denne weekend var jeg og mine forældre på en nyåbnet restaurant i byen. Hvad, der gjorde denne restaurant speciel og også var grunden til at vi reserveret et bord der, var deres unikke borddækning. I stedet for de sædvanlige borde af træ eller metal med træplader, bestod alle borde i restauranten af løfteborde. Faktum at restauranten bruger løftborde er lidt sjovt, fordi man normalt kun ser løfteborde når nogen skal erstatte en trailer aksel eller gøre noget andet mekaniskt arbejde.
Løfteborderne er alle lidt tilpassede, i stedet for en hård metalskive på toppen af bordet, var der en træplade i fyrretræ. Oven på træpladen lå en hvid klud. Grunden til, at restauranten bruger løfteborde i stedet for konventionelle bord er at restauranten også tilbyder også ståpladser. Hvis man f.eks. bare skal spise en hurtig frokost, kan du afslå stolene, og så stå ved et bord, der ikke er for lavt eller for højt. Maden på restauranten var eksemplarisk. Jeg bestilte en Wellington oksefilet, dejen var sprød og kødet var perfekt medium-rare. De svampe i duxellmassen var kantareller og champignoner. I stedet for bacon, brugtes skinke fra Spanien – Pata Negra, verdens dyreste skinke. Som sauce blev en Madeira sauce lavet af kalvekødslager serveret. Til oksefilet og Madeira saucen fik jeg kartoffelmos med brændt på toppen.

Min mor valgte en grillet laks med hollandaise sauce, hvor laksen før grillning blevet pakket ind i en teblanding, der giver laksen en mere asiatisk smag. Til laksen blev kogte kartofler serveret. Mor sagde maden smagte godt. Min far fik den samme som mig, men han ikke var så glad for kartoffelmosen, og havde snarere ønsket, at de havde kogte kartofler her med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *